Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Bovennatuurlijk leven  → de sacramenten.

Begraaf door boetedoening je nalatigheden, je beledigingen en zonden in de diepe kuil welke je groef door je nederigheid; - net zoals de tuinier de rotte vruchten, de dorre takjes en bladeren begraaft aan de voet van de boom die ze heeft voortgebracht. - En wat eerst onvruchtbaar, of beter gezegd, schadelijk was, draagt zo daadwerkelijk bij tot nieuwe vruchtbaarheid.

Leer uit je val een nieuwe impuls te halen: uit de dood, leven.

Induimini Dominum Jesum Christum - Bekleedt u met de Heer Jezus Christus, zei St. Paulus tot de Romeinen. In het sacrament van de boete bekleden wij, jij en ik, ons met Jezus Christus en zijn verdiensten.

Het is waar dat ik ons Tabernakel altijd Betanië noem… - Sluit vriendschap met de vrienden van de Meester: Lazarus, Marta, Maria. - En dan zul je me wel niet meer vragen, waarom ik ons Tabernakel Betanië noem.

Hoe groot is Christus' goedheid, die zijn Kerk de sacramenten heeft nagelaten! - Ze zijn een hulpmiddel in elke nood.

- Vereer ze en wees de Heer en zijn Kerk zeer dankbaar.

Nederigheid van Jezus: in Betlehem, in Nazaret, op de Calvarieberg… - Maar nog meer vernedering in de heilige Hostie; meer dan in de stal, dan in Nazaret, dan aan het Kruis.

Daarom, hoezeer ben ik niet verplicht van de Mis te houden! (“Onze” Mis, Jezus…).

Zoveel jaren heb ik dagelijks gecommuniceerd! - Een ander zou heilig zijn geworden, heb je me gezegd, en ik ben nog altijd dezelfde!

- Kind, heb ik geantwoord, ga door met je dagelijkse communie en denk: wat zou er van mij geworden zijn, als ik niet dagelijks gecommuniceerd had?

Verwijzingen naar de H. Schrift