Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Nederigheid → nederigheid en zichzelf vergeten.

Je bent niet gelukkig, omdat je alles om jezelf laat draaien, alsof je het centrum van de wereld was: je hebt pijn in je maag, je bent moe, je hebt dit of dat te horen gekregen

Heb je wel eens geprobeerd aan Hem te denken en omwille van Hem aan de anderen?

Je zei me: “Mijn - ik - moet onthoofd worden!” - Maar wat is dat lastig, hè?

Je verdriet en onrust zijn evenredig aan de tijd die je hebt verknoeid. - Als je het heilige ongeduld voelt om al je tijd goed te besteden, zal je overstelpt worden door blijdschap en vrede, omdat je dan niet meer aan jezelf denkt.

Veel bezorgdheid?… - Ik ben niet bezorgd, zei ik tegen je, want ik 'zorg' voor veel dingen.

Nu je veel te doen hebt zijn 'je problemen' verdwenen… - Wees eerlijk: aangezien je besloten hebt voor Hem te gaan werken heb je geen tijd meer om te denken aan je egoïsme.

Het is jammer dat je niet verborgen wil zijn als een steen in de fundering, die het gebouw draagt. Maar dat je een steen wordt waar anderen over struikelen : dat vind ik inslecht!

Vergeet jezelf - Het moet je ambitie zijn om alleen maar voor je broers te leven, voor de zielen, voor de Kerk - in één woord, voor God.

Te midden van de feestvreugde van Kana merkt alleen Maria maar dat de wijn op is - Zelfs de kleinste gelegenheden om dienstbaar te zijn worden opgemerkt door een ziel die, zoals Zij, leeft vanuit een ware hartstocht om zich aan de naaste te wijden, omwille van God.

Hoewel je beweert dat je Hem navolgt, moet op de een of andere manier - jij - altijd degene zijn die het doet, volgens - jouw - plannen en alleen met - jouw - kracht. - Maar de Heer heeft gezegd: Sine me nihil - zonder Mij kun jij niets.

Ze hebben niet erkend wat jij je - recht - noemt en wat ik heb vertaald met je - recht op hoogmoed - Arme stakker! - Omdat je niet op kon tegen die machtige aanvaller, voelde je het schrijnen alsof je honderd oorvijgen had gekregen. - En desondanks leer je nog niet jezelf te vernederen.

Nu is het je geweten dat tegen je aanvoert, dat je hoogmoedig bent - en laf. - Dank God dat je je - plicht tot nederigheid - al begint te voelen.

Je bent vol van jezelf, jezelf, jezelf - En je daden zullen niet doeltreffend zijn zolang je niet vervuld bent van Hem, Hem, Hem, tot je zult handelen in nomine Domini - in naam en met de kracht van God.

Hoe wil je Christus navolgen, als je alles alleen maar om jezelf laat draaien?

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift