Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Apostel → ziel van gebed en offer.

“Maria koos het beste deel”, lezen we in het heilig Evangelie. - Dáár is zij en drinkt de woorden van de Meester. Schijnbaar passief, bidt en bemint zij. - Daarna vergezelt zij Jezus op zijn preektochten in steden en dorpen.

Wat is het moeilijk, Hem zonder gebed te vergezellen!

Als je niet regelmatig met Christus omgaat in het gebed en in het Brood, hoe wil je Hem dan aan anderen meedelen?

Ik zeg je, met de woorden van een buitenlandse schrijver, dat je leven van apostel dát waard is, wat je gebed waard is.

Redenen om boete te doen? Voldoening, eerherstel, bede, dankzegging: allemaal middelen om vooruit te komen…: voor jou, voor mij, voor anderen, voor je familie, voor je land, voor de Kerk… En nog duizend redenen meer.

Een zeer belangrijk kenmerk van de ware apostel is, dat hij van de Mis houdt.

Weest nooit mannen en vrouwen van lang werken en kort bidden.

Zorg ervoor zo te leven, dat je vrijwillig afstand weet te doen van die vormen van comfort en gemak, die je niet graag zou zien bij een andere man van God.

Bedenk dat je de graankorrel bent waarover het Evangelie spreekt. - Als je niet in de aarde valt en sterft, zul je geen vrucht voortbrengen.

Als jullie je aan God willen geven in de wereld, moeten jullie meer nog dan geleerd (de vrouwen hoeven niet geleerd te zijn, verstandigheid is voor hen voldoende), geestelijk zijn, door het gebed nauw met de Heer verbonden; jullie moeten een onzichtbare mantel dragen, waarmee jullie al je zintuigen en vermogens bedekken: bidden, bidden en nog eens bidden; boeten, boeten en nog eens boeten.

Zij die bidden en lijden, en de uiterlijke werkzaamheden aan anderen overlaten, zullen in dit leven weliswaar niet schitteren, maar hoezeer zal hun kroon glanzen in het Rijk der Hemelen! - Gezegend zij het “apostolaat van het lijden”!

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift