Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Weg» waarvan het onderwerp is Apostel → medeverlosser met Christus.

Zorg dat je leven niet onvruchtbaar blijft. - Wees nuttig. - Laat iets blijvends na. - Laat het licht van je geloof en je liefde stralen.

Wis door je leven als apostel het vuile, kleverige spoor uit, dat de verdorven zaaiers van de haat achterlieten. - Steek alle wegen van de aarde in brand met het vuur van Christus, dat je in je hart draagt.

Als je geen mens van gebed bent, geloof ik niet in de oprechtheid van je bedoelingen wanneer je zegt te werken voor Christus.

Overal waar U, Jezus, langs komt, blijft geen hart onverschillig. - U wordt of bemind, of gehaat.

Als een echte apostel U navolgt en zijn plicht doet, moet ik me dan verwonderen - daar hij immers een andere Christus is - dat hij soortgelijke gevoelens van afkeer of genegenheid oproept?

“Gaat, verkondigt het Evangelie… Ik zal met u zijn”… - Dat heeft Jezus gezegd… en Hij heeft het tegen jou gezegd.

De vaderlandsliefde, die prijzenswaardig is, brengt velen ertoe van hun leven een dienst, een “krijgsdienst” te maken. - Vergeet niet dat Christus ook Zijn “krijgsdienst” heeft, en mensen die gekozen worden in Zijn dienst.

Het kruis op je borst?… Goed. Maar… ook het kruis op je schouders, het kruis in je vlees, het kruis in je verstand. - Zo zul je leven voor Christus, met Christus en in Christus. Zo alleen kun je apostel zijn.

Het is nutteloos je in zoveel uiterlijke activiteiten te storten, als je de Liefde niet hebt. - Dat is hetzelfde als naaien met een naald zonder draad.

Hoe jammer zou het zijn, als je uiteindelijk “jouw” apostolaat beoefend had en niet “Zijn” Apostolaat!