Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Smidse» waarvan het onderwerp is Gebed → noodzaak.

Iedere dag opnieuw begin je je werk samen met Christus en zet je je weer in voor veel mensen die Hem zoeken. Wees ervan overtuigd dat je dat alleen kan door je toevlucht te nemen tot de Heer; dat is de enige weg.

Alleen in en door het gebed leren wij anderen van dienst te zijn!

Bidden is de weg om van alle kwalen waaraan wij lijden genezen te worden.

De liefde bereikt alles. Zonder liefde kunnen wij niets.

Liefhebben! Dat is het geheim van je leven… Bemin! Verdraag het lijden met blijdschap. Sterk je ziel, hard je wil. Verenig je overgave met de wil van God en je zult doeltreffend zijn.

Een apostel die het niet vanzelfsprekend vindt regelmatig te bidden vervalt onherroepelijk tot lauwheid… en zal dan niet langer apostel zijn.

Als je de zwakte van het vlees voelt, zeg Hem dan steeds weer: uw kruis, Heer, voor mijn arme lichaam dat moe wordt en in opstand komt!

Heb een groot geloof en het volste vertrouwen! De Heer zegt het ons bij monde van Jeremia: Orabitis me, et ego exaudiam vos, telkens wanneer jullie je tot Mij wenden, telkens wanneer jullie tot Mij bidden, zal Ik jullie verhoren.

Probeer altijd te bidden met het geloof van de zieken uit het evangelie. Je moet ervan overtuigd zijn dat Jezus je hoort.

Het systeem, de methode, de procedure, de enige manier waardoor wij leven hebben - een leven van overvloed dat rijk is aan bovennatuurlijke vruchten - is de raad van de Heilige Geest op te volgen, die tot ons komt door de Handelingen van de Apostelen: Omnes erant perseverantes unanimiter in oratione, allen volhardden eensgezind in gebed.

Zonder gebed doen we niets!

Om dichter bij God te komen, om naar God te 'vliegen', heb je de sterke en edelmoedige vleugels van gebed en boete nodig.

Het gebed is het machtigste wapen van de christen. Het gebed maakt ons doeltreffend. Het gebed maakt ons gelukkig. Het gebed geeft ons de nodige kracht om de geboden van God te onderhouden.

Jazeker, je hele leven kan en moet gebed zijn!

Iedere christen moet Christus zoeken en, door een intensief contact met Hem, steeds meer van Hem gaan houden. Het is als met verkering: de omgang met elkaar is noodzakelijk, want als twee mensen geen contact met elkaar hebben, komen zij er niet toe elkaar lief te hebben. En wat vult ons leven anders dan de Liefde?

De heilige Teresia verzekert ons het volgende: “Wie niet bidt, heeft geen duivel nodig om in verleiding te worden gebracht; terwijl iemand die slechts een kwartier per dag bidt noodzakelijkerwijs gered zal worden”… De dialoog met de Heer - die altijd aangenaam is, ook in tijden dat de ziel wat hard of dor is - doet ons de echte zin en de ware dimensie van het leven ontdekken.

Wees een mens van gebed.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift