Lijst van punten

Er zijn 7 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is arbeid → waardighied van de arbeid.

Werken is de oorspronkelijke roeping van de mens, het is een zegen van God en degenen die het als een straf beschouwen vergissen zich jammerlijk.

De Heer, de beste van alle vaders, plaatste de eerste mens in het paradijs ut operaretur - opdat hij zou werken.

Studie, werk: plichten waaraan geen christen zich mag onttrekken; middelen waarmee we ons kunnen verdedigen tegen de vijanden van de Kerk en waarmee we - via ons beroepsprestige - zoveel andere zielen kunnen aantrekken, die hoewel ze goed zijn, geïsoleerd strijden. Het zijn de meest elementaire wapens voor degene die een apostel wil zijn midden in de wereld.

Ik bid God dat je ook de jongens- en jeugdjaren van Jezus als voorbeeld mag nemen, zowel toen Hij discussieerde met de schriftgeleerden in de tempel als toen Hij in de werkplaats van Jozef werkte.

De drieëndertig jaar van Jezus! : dertig daarvan gingen voorbij in stilte en verborgenheid, in onderdanigheid en werk

Een jonge kerel schreef me: “Mijn ideaal is zo groots dat alleen de zee het kan bevatten.” - Ik antwoordde: En het Tabernakel dan, dat zo - klein - is? En de - doodgewone - werkplaats van Nazareth dan?

In de grootsheid van het gewone wacht Hij op ons!

Voor God is geen enkele bezigheid op zichzelf groot of klein. Alles krijgt de waarde van de Liefde waarmee het gedaan wordt.

Die priester, een goede vriend van ons, heeft me overtuigd. Hij sprak met me over zijn apostolische werk en gaf me de verzekering dat er geen bezigheden zijn die onbelangrijk zijn. “Achter dit veld met bloeiende rozen”, zei hij, “gaat de stille inspanning schuil van talloze zielen die door hun werk en hun gebed, hun gebed en hun werk, een stortvloed van genade van de hemel hebben verkregen waardoor alles vruchtbaar wordt gemaakt.”

Verwijzingen naar de H. Schrift