Lijst van punten

Er zijn 9 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is apostolaat → apostolische werkzaamheid, vruchten .

Wees er zeker van: als je voor God werkt, bestaan er geen onoverkomelijke moeilijkheden, geen ontmoedigingen waardoor je je taak moet opgeven, en geen mislukkingen die die naam verdienen, hoe pover de resultaten ook lijken.

Mensen van verschillende landen en rassen, van zeer uiteenlopende achtergronden en beroepen - Als je met hen spreekt over God, besef je de menselijke en bovennatuurlijke waarde van je roeping als apostel. Het is dan of je het wonder van de eerste prediking van de leerlingen van de Heer in zijn volle werkelijkheid opnieuw meemaakt: zinnen die in een vreemde taal zijn gesproken en een nieuwe weg laten zien, werden door iedereen diep in hun hart in hun eigen taal gehoord. En voor je geestesoog herleeft het tafereel dat - Parthen, Meden en Elamieten - gelukkig tot God naderden.

Het geloof is een onmisbaar vereiste voor het apostolaat en vaak komt dat tot uiting in de volharding waarmee iemand over God spreekt, ook al laten de vruchten op zich wachten.

Als we doorzetten en vasthoudend zijn in de overtuiging dat de Heer het wil, zullen er ook in jouw omgeving overal tekenen van een christelijke revolutie gaan verschijnen: sommigen zullen zich geven, anderen zullen hun innerlijk leven serieus gaan nemen en weer anderen -de zwaksten- zullen op zijn minst gewaarschuwd zijn.

Dagen om echt uitgelaten te zijn: weer drie mensen die hebben besloten Christus te volgen!

De woorden van Jezus worden werkelijkheid: “Hierdoor wordt mijn Vader verheerlijkt, dat gij rijke vruchten draagt; zo zult gij mijn leerlingen zijn.”

Roepingen, Heer, meer roepingen! Het kan me niet schelen of ìk de zaaier ben geweest of een ander - U, Jezus, bent het geweest, U zaaide met onze handen! ; ik weet alleen maar dat U ons rijpe vruchten hebt beloofd: et fructus vester maneat!, en jullie vruchten zullen blijvend zijn.

De Heer wil een concreet apostolaat van je, zoals de vangst van die honderd drieënvijftig grote vissen - en geen andere dan juist die - die aan de rechterkant van de boot werden opgehaald.

Je vraagt me: Hoe komt het dat ik niets vang, hoewel ik toch weet dat ik een - mensenvisser - ben die contact heeft met veel vrienden, en hoewel ik zie op wie ik mijn apostolaat specifiek moet richten? - Heb ik te weinig liefde? Heb ik te weinig innerlijk leven?

Luister naar het antwoord uit de mond van Petrus, bij die andere wonderbare visvangst: - “Meester, de hele nacht hebben wij ons afgetobt en we hebben niets gevangen; maar toch zal ik op Uw bevel het net uitwerpen”.

In naam van Jezus, begin opnieuw! - Gesterkt: weg met die slapheid!

Als je aan een apostolisch werk meedoet, bouw dan niet alleen iets op voor nu - Wijd je aan die taak in de hoop dat anderen - je broers die met dezelfde geest bezield zijn - het zaad zullen oogsten dat jij uitzaait en de gebouwen zullen voltooien waarvoor jij de fundamenten legt.

Een priestervriend van ons, met zijn gedachten bij God, vastgeklampt aan zijn vaderlijke hand, en zo hielp hij anderen zich deze leidende gedachten eigen te maken. Daarom zei hij bij zichzelf: als je sterft, zal er niets mis gaan, want dan zal Híj Zich met hen bezig blijven houden.

Kwaadsprekerij is de dochter van de afgunst, en afgunst de toevlucht van de onvruchtbaren.

Als je merkt dat je werk steriel is, moet je daarom eens nagaan hoe je kijk op het een en ander is. Als je zelf werkt en het je niet steekt dat anderen ook werken en succes hebben, is je steriliteit slechts schijn. Te zijner tijd zul je de oogst binnenhalen.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift