Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is apostolaat → apostolische roeping .

Dank de Heer voor de vaderlijke zowel als moederlijke zorg die Hij voortdurend voor je aan de dag legt.

Jij die altijd van grote avonturen droomde, bent aan een schitterende onderneming begonnen - die je naar de heiligheid zal brengen.

Ik benadruk: wees God daar dankbaar voor door een apostolisch leven te leiden.

Mensen van verschillende landen en rassen, van zeer uiteenlopende achtergronden en beroepen - Als je met hen spreekt over God, besef je de menselijke en bovennatuurlijke waarde van je roeping als apostel. Het is dan of je het wonder van de eerste prediking van de leerlingen van de Heer in zijn volle werkelijkheid opnieuw meemaakt: zinnen die in een vreemde taal zijn gesproken en een nieuwe weg laten zien, werden door iedereen diep in hun hart in hun eigen taal gehoord. En voor je geestesoog herleeft het tafereel dat - Parthen, Meden en Elamieten - gelukkig tot God naderden.

De wijze waarop Jezus de eerste twaalf riep kon niet eenvoudiger zijn: “Kom en volg Me!”

Voor jou, die zoveel uitvluchten zoekt om niet met je taak te hoeven doorgaan, is het een heel toepasselijke gedachte dat de menselijke ontwikkeling van die eersten bijzonder gering was; en toch, wat wisten zij degenen die naar hen luisterden te raken!

Vergeet dit niet: Hij blijft het werk doen, door middel van ieder van ons.

Ergeren ze zich aan je omdat je over overgave spreekt met mensen die daar nog nooit aan hebben gedacht? - Ach, wat geeft dat, als jij toch de roeping hebt om een apostel van apostelen te zijn?

Verdiep je elke dag meer in de apostolische diepte van je roeping als christen. - Twintig eeuwen geleden ontvouwde Hij zijn banier - jij en ik moeten dat aan de mensen verkondigen - om allen die een oprecht hart hebben en kunnen liefhebben daaronder te verzamelen - Wat wil je nog een duidelijker oproep dan het ignem veni mittere in terram!, ik ben vuur op de aarde komen brengen. En aan de andere kant die twee en half miljard zielen die Christus nog niet kennen!

Je taak als apostel is groots en mooi. Je bevindt je op het punt waar de genade en de vrijheid van de zielen samenvloeien; en bent getuige van het plechtigste ogenblik in het leven van sommige mensen: hun ontmoeting met Christus.

Wees ervan overtuigd dat het nodig is, dat je een goede vorming krijgt met het oog op de grote toevloed van mensen die ons te wachten staat en die ons de duidelijke en dringende vraag zal stellen: “Goed, wat moet ik doen?”

Het is je roeping - de roep van God - de richting aan te geven, mee te trekken, te dienen, leider te zijn. Als jij je uit valse of verkeerd begrepen nederigheid isoleert, je in je hoekje afsluit, verzaak je je plicht om een instrument van God te zijn.

De Heer heeft op de volgende fijngevoelige manier zijn liefde tegenover ons geuit: dat Hij ons toestaat de aarde voor Hem te veroveren.

Hij - altijd zo nederig! - wilde Zich ertoe beperken om dat mogelijk te maken - Aan ons heeft Hij het makkelijkste en prettigste werk overgelaten: dat van de daad en van de overwinning.

Jij die midden in de wereld leeft en een van de vele staatsburgers bent, in contact met mensen die van zichzelf zeggen dat ze goed zijn of slecht - Jij moet, omdat je christen bent, voortdurend verlangen de mensen de blijdschap te geven die je zelf geniet.

Het zout der aarde. - De Heer zei dat zijn leerlingen - ook jij en ik - het zout der aarde zijn: om immuun te maken, bederf tegen te gaan en smaak te geven aan de wereld.

Maar Hij zei er ook bij quod si sal evanuerit, - dat als het zout zijn smaak verliest, het zal worden weggegooid en door de mensen vertrapt

Nu er zoveel dingen gebeuren die wij erg vinden, kun je nu de verklaring vinden voor wat je eerst niet begreep?

Een apostel moet niet blijven hangen op het niveau van een middelmatig iemand. God roept hem om drager van menselijkheid te zijn en doorgever van een eeuwige nieuwheid. - Daarom moet een apostel een ziel zijn die langdurig, geduldig en heldhaftig is gevormd.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift