Lijst van punten

Er zijn 10 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is apostolaat → grondslag van het apostolaat.

Wij zijn met velen; met Gods hulp kunnen wij alles bereiken, zeggen ze enthousiast.

Waarom deins je dan terug? Met de goddelijke genade kun je bereiken dat je heilig wordt en dáár komt het op aan.

God is Degene van Wie de roeping tot het apostolaat uitgaat. Maar jíj moet niet nalatig zijn bij het gebruiken van de middelen: gebed, versterving, studie of werk, vriendschap, een bovennatuurlijke visie op de dingen, innerlijk leven!

Je schreef me: bij onze groep sloot zich een jongeman aan die naar het Noorden ging. Het was een mijnwerker. Hij zong heel goed en stemde in met ons lied. Ik bad voor hem tot hij aan zijn station was gekomen. Toen hij afscheid nam, zei hij: “Wat zou ik graag met jullie verder zijn meegereisd!”

Ik moest onmiddellijk denken aan het mane nobiscum!, blijf bij ons, Heer! Opnieuw vroeg ik Hem met vertrouwen dat anderen - Hem zouden mogen zien - in ieder van ons, de tochtgenoten van - zijn weg.

Wat bevat elk afzonderlijk tafereel van het Nieuwe Testament een buitengewone les! - Als de Meester, wanneer Hij opstijgt naar de rechterhand van de Vader, hun heeft gezegd: “Gaat en onderwijst alle volkeren”, blijven de leerlingen in vrede achter. Maar ze hebben nog twijfels: ze weten niet wat ze moeten doen en verenigen zich met Maria, Koningin der apostelen, om vurige predikers te worden van de Waarheid die de wereld zal redden.

De wereld is koud, maakt de indruk dat hij slaapt. - Dikwijls zit je hem vanuit je uitkijkpost met een vurige blik te bekijken. Laat hem wakker worden, Heer!

Beteugel je ongeduld met de zekerheid dat we het vuur van ons leven, als we dat goed weten op te branden, naar alle uithoeken zullen brengen - en het uitzicht zal veranderen.

Toen ze jou wilden - vangen, vroeg je je af waar ze die kracht en vurigheid vandaan haalden, waardoor alles in brand wordt gezet. - Nu je aan gebed doet, heb je gemerkt dat dit de bron is die bij de ware kinderen van God opwelt.

Ik vind het fijn dat je die neiging hebt om in je gebed veel kilometers af te leggen: je denkt aan andere landen dan waar je bent; je hebt mensen van andere rassen voor ogen; je hoort uiteenlopende talen - Het is als een echo van die opdracht van Jezus: Euntes docete omnes gentes - Gaat en onderwijst alle volkeren.

Om steeds verder te kunnen komen moet je dat vuur van liefde aansteken in de mensen om je heen! Je dromen en verlangens zullen dan werkelijkheid worden: eerder méér en beter dan je denkt!

Vroeger had je altijd erg veel - pret - Maar nu je Christus in je draagt, is je leven helemaal vervuld van een zuivere vreugde, die zich aan anderen wil meedelen. Daarom trek je anderen aan.

Ga meer met Hem om, zodat je allen kunt bereiken.

Drie heel belangrijke punten om de zielen tot de Heer te brengen: dat je jezelf vergeet en alleen maar aan de eer van je Vader, God, denkt; dat je als een kind je eigen wil neerlegt bij de Wil van de Hemel, zoals Jezus je heeft geleerd; dat je gehoorzaam het licht van de Heilige Geest volgt.

Als je besloten bent aan versterving te doen, zal je innerlijk leven beter worden en zul je veel vruchtbaarder zijn in wat je doet.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift