Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Innerlijk leven  → eucharistische zielen .

“Dit is Mijn Lichaam” en Jezus offerde Zich, Zich verbergend onder de gedaante van brood - Nu is Hij daar, met zijn Vlees en Bloed, zijn Ziel en zijn Godheid, juist zoals op de dag dat Tomas zijn vingers in zijn glorierijke wonden legde

En toch ga je zo dikwijls langs Hem zonder dat je ook maar een gebaar van een groet maakt uit simpele hoffelijkheid, wat je zelfs al doet bij een bekende die je tegenkomt.

Je hebt heel wat minder geloof dan Tomas!

Als ze om jou vrij te krijgen een goede vriend van je in de gevangenis zouden opsluiten, zou je dan niet proberen om hem op te zoeken, een praatje met hem te maken, zou je dan geen - geschenken voor hem meenemen, hem de warmte van je vriendschap willen geven, willen troosten? - En als zo'n praatje met die gevangene jou van een onheil zou redden of als er iets goeds voor jou door zou kunnen gebeuren, zou je het dan niet doen? - En als die vriend van je nu eens je eigen vader was, of je broer?

Denk even door!

Jezus is voor ons in de heilige Hostie gebleven, om aan onze zijde te blijven, om ons te steunen en te begeleiden. - En liefde kan alleen met liefde worden terugbetaald.

Waarom zouden we niet iedere dag naar het tabernakel gaan, al is het maar een paar minuten, om Hem te groeten en uiting te geven aan onze liefde, als zijn kinderen en broers?

Heb je dat tafereel wel eens gezien? - Een of andere sergeant of een jong officiertje met niet zo'n hoge rang. Daar komt een goed uitziende, stevige rekruut aan die zeker heel wat meer in zijn mars heeft dan de officier, en toch salueert hij zoals het hoort en krijgt hij een groet terug.

Denk eens hoe dat in contrast staat met het volgende. - Vanuit het Tabernakel van deze of gene kerk komt Christus, die volmaakt God is en volmaakt Mens, Die voor jou aan het kruis is gestorven en je al het goede geeft dat je nodig hebt, op je toe. En jij loopt langs Hem heen zonder zelfs maar naar Hem te kijken.

Je bent begonnen met je dagelijkse bezoek - Het verbaast me niet dat je zegt: Ik begin erg van het godslampje bij het tabernakel te houden.

Zorg dat je dagelijks een - Jezus, ik houd van U - uitspreekt en op zijn minst een geestelijke communie doet, als eerherstel voor alle beledigingen en heiligschennissen die Hij ondergaat omdat Hij onder ons is.