Lijst van punten

Er zijn 4 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Innerlijk leven  → droogte.

Zal de Heer mijn ziel opnieuw doen ontvlammen? - Je verstand en een diepe, verre hunkering in je, die misschien hoop is, verzekeren je van wèl - Aan de andere kant houden je gevoelens en je wil - van het ene heb je te veel en van het andere te weinig - je totaal vast in een verlammende, starre droefgeestigheid, alsof ze grijnzend de spot met je drijven.

Luister hoe de Heilige Geest beloofd wordt: “Heel binnenkort zal Hij komen die komen moet en Hij zal niet talmen. Intussen leeft mijn rechtvaardige door het geloof.”

Moet je eens kijken wat een hoop ongegronde redenen de vijand je voorzet met de bedoeling dat je stopt met bidden: - Ik heb geen tijd - terwijl je voortdurend je tijd loopt te verknoeien ; - dat is niets voor mij, - het raakt mijn hart niet -

Het gebed is geen kwestie van spreken of voelen, maar van liefhebben. En je hebt lief als je je best doet om iets tegen de Heer te zeggen, al zeg je in feite misschien niets.

Als je merkt dat je hart droog is, als je niet weet wat je moet zeggen, ga dan met vertrouwen naar de heilige Maagd. Zeg haar: Onbevlekte Moeder, bid voor mij!

Als je haar met geloof aanroept, zal zij je - midden in je gevoelens van droogte - de nabijheid van God laten proeven.

Als we in duisternis verkeren, onze ziel blind en in onrust is, moeten we zoals Bartimeüs naar het Licht gaan. Herhaal, roep, dring steeds harder aan: Domine, ut videam!, - Heer, laat mij zien! - En voor je ogen zal het weer dag beginnen te worden, je zult weer kunnen genieten van het heldere licht dat Hij je zal schenken.

Verwijzingen naar de H. Schrift
Verwijzingen naar de H. Schrift