Lijst van punten

Er zijn 6 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Innerlijk leven  → omgang met de h. Maagd en de heiligen.

Groeten we niet degenen die we graag mogen, treden we ze niet hartelijk tegemoet? - Laten wij, jij en ik, daarom iedere dag Jezus, Maria, Jozef en onze Engelbewaarder meermaals groeten.

Koester een grote devotie hebben voor onze Moeder. Zij weet op fijnzinnige wijze te reageren op de attenties die wij haar bewijzen.

Onze Lieve Vrouw zal er bovendien voor zorgen dat jij, als je iedere dag in een geest van geloof en liefde de heilige rozenkrans bidt, heel ver zult komen op de weg van haar Zoon.

Hoe moeten we zonder de hulp van onze Moeder de dagelijkse strijd volhouden? - Zoek je die hulp wel voortdurend?

Onze Engelbewaarder vergezelt ons altijd als onze kroongetuige. Hij zal bij het bijzonder oordeel na je dood de attenties die je in de loop van je leven aan Onze Lieve Heer hebt bewezen, naar voren brengen. Meer nog: als je je verloren zult voelen door de vreselijke aanklachten van de vijand, zal je engel aankomen met die diepe uitingen van je gevoel die je ooit tot God de Vader, God de Zoon en God de Heilige Geest hebt gericht - en die je zelf misschien al vergeten bent.

Daarom moet je je Engelbewaarder nooit vergeten en dan zal deze Hemelvorst je niet in de steek laten, nu niet en niet op het beslissende ogenblik.

Je communies waren erg koud, je besteedde weinig aandacht aan de Heer, je liet je door iedere kleinigheid afleiden - Maar sinds je - bij dat intieme gesprek tussen jou en God - eraan denkt dat de engelen aanwezig zijn, is je houding veranderd : Laten ze me niet zó hoeven zien!, zeg je bij jezelf.

En moet je zien hoe je toch een stukje verder bent gekomen in de richting van de Liefde door het - wat zullen ze ervan zeggen, dat dit keer nu eens goed heeft gewerkt.

Als je merkt dat je hart droog is, als je niet weet wat je moet zeggen, ga dan met vertrouwen naar de heilige Maagd. Zeg haar: Onbevlekte Moeder, bid voor mij!

Als je haar met geloof aanroept, zal zij je - midden in je gevoelens van droogte - de nabijheid van God laten proeven.