Lijst van punten

Er zijn 12 punten in «De Voor» waarvan het onderwerp is Innerlijk leven  → omgang met Christus.

Met Hem omgaan! Dit is de enige manier om Jezus te leren kennen. In Hem zul je altijd een Vader ontmoeten, een Vriend, een Raadgever en Medewerker bij alle eervolle bezigheden in je dagelijks leven

En door die omgang met Hem zal er Liefde in je ontstaan.

Als je zoveel doorzettingsvermogen hebt om dagelijks enkele lessen bij te wonen, alleen omdat je daardoor enige kennis opdoet - die toch heel beperkt is, waarom leg je dan ook niet regelmatig een bezoek af bij de Meester, die jou altijd graag les geeft in de wetenschap van het innerlijk leven, die de smaak en de inhoud heeft van het eeuwige.

Wat is de waarde van een mens of van de grootste beloning op aarde in vergelijking met Jezus Christus, die steeds op je wacht!

Dagelijks een poosje meditatie - vereniging in vriendschap met God - hoort bij een mens die zijn leven op de juiste wijze weet te benutten; bij gewetensvolle christenen die consequent te werk gaan.

Mensen die verliefd zijn kunnen geen vaarwel zeggen - ze zijn altijd bij elkaar.

Jij en ik, houden wij zo van de Heer?

Heb je nooit gezien hoe mensen om een goede indruk te maken en goed voor de dag te komen zich mooi kleden, omdat ze verliefd zijn? - Zo moet je ook je ziel mooi aankleden en optooien.

Normaal gesproken werkt de genade net als de natuur: stap voor stap. Strikt genomen kunnen we niet op de werking van de genade vooruit lopen. Maar we moeten wel, voor zover het binnen ons bereik ligt, de bodem voorbereiden en we moeten meewerken wanneer God de genade verleent.

Het is noodzakelijk dat we de zielen zover krijgen dat ze heel hoog mikken: dat we ze naar het ideaal van Christus stuwen; dat we ze de uiterste consequenties laten trekken, zonder hoe dan ook water in de wijn te doen of dingen af te zwakken, maar ook zonder te vergeten dat heiligheid niet in de eerste plaats met je eigen handen kan worden gemaakt. Meestal neemt de genade de tijd en gaat niet met geweld te werk.

Koester je heilige ongeduld, maar verlies je geduld niet!

Beantwoorden aan de genade - vraag je, is dat een kwestie van rechtvaardigheid?, of van edelmoedigheid?

Van Liefde!

“Op de meest ongelegen ogenblikken gaan er allerlei beslommeringen door mijn hoofd”, zeg je.

Daarom heb ik je aangeraden dat je af en toe een tijdje innerlijke stilte aanhoudt, - en dat je je uitwendige en inwendige zintuigen bewaakt.

“Blijf bij ons, want het is al donker geworden” De bede van Kléopas en zijn metgezel had effect.

Wat zou het jammer zijn als jij en ik Jezus niet zouden kunnen - vasthouden - als Hij langs komt! Wat erg, als we Hem niet zouden vragen om te blijven!

Ik raadde je aan dagelijks enkele minuten in het Nieuwe Testament te lezen en je hierbij in elke scène te verplaatsen en eraan deel te nemen alsof je één van de figuren was die erin optreden. Zo zul je het evangelie gaan - belichamen, gaan uitvoeren in je eigen leven, en anderen helpen om het - gestalte te geven.

Vroeger had je altijd erg veel - pret - Maar nu je Christus in je draagt, is je leven helemaal vervuld van een zuivere vreugde, die zich aan anderen wil meedelen. Daarom trek je anderen aan.

Ga meer met Hem om, zodat je allen kunt bereiken.

Verwijzingen naar de H. Schrift